Sunday, 19 February 2012

Anak Felda

logo_felda
aq bangga sebab aq dapat jadik anak felda ney...bangga gler aq sebab Felda ad 1 je kt dunia...and g 1 sbab Felda skunk x macam dlu,kt Felda skunk sume da ad....mall da ad,wayang....sume la...kalau dgr cte bapak aq dlu nk tgk wayang kne g jauh kadang sampai 100km...tp skunk dkat je...senang cakap sume ad la...haha,kalau petani punye trademark 'sebutir nasik tu ibarat setitik peluh petani' kan????kalau Felda plak 'setitis minyak masak tu setitik peluh petani' hhahahaah,and g 1 kalau orang felda x d...x d la korang masak ikan sume 2.....x d la korang pakai tayar kat motor or kete korang..huhu,

Thursday, 16 February 2012

dugaan....

fuhh,hari yang sungguh memenatkan,sepatutnya hari khamis setiap minggu menjadi hari yang paling best dalam jadual kelas a tapi hari ney aq penat sangat sebab first pagi td ad function club aq.....memang memberangsangkan sebab isi nya memang menarik....i like,haha.....then pagi2 lagi mmbe aq da wat hal..punye la bangang sangat g kejut aq pagi2....sebab nye tanye aq nak g kelas macam mane..padahal kat umah aq ad 4 bijik moto dan sebijik kete...2 pown jadik masalah lg kat ko?????aduyai....bawak je la moto ke kete...orang ad 7 je bukan 400...x paham aq,bnde kecik cmtu pown x ley nak settle.....ok,2 pagi2 pas subuh...ney cite pasal kol 8.30 cll aq pulak cakap suh anta disket kat dye...kalau dekat x p...ney 68.5 batu jauh nye.....x masal pagi2 aq da penat bejalan nak carik kaw....then da penat2 balek tgh hari td aq ingt nak tdo tp mmbe aq sengal g kejut then ckp suh aq hantar assignment kt pensyarah,masalah nye yang kaw g kumpul sume assignment buat ape BODOH!!!!!!!!assgignment kita je dah la...ney x,satu kelas punya assignment ko kumpul pastu bawak balek suruh aq hantar....memang terbaik lah kau kan......terus spoil mood aq nak tdo..badan penat2 pastu x boleh nak tdo...kaw jadik manusia jangan bodoh sangat boleh x.......

Wednesday, 15 February 2012

penuh kesabaran

hari ney hari jadi aq yang ke-20....da tua dah aq..haha,15/02/1992 aq dilahirkan di hospital Kuala Pilah,N.Sembilan.....tepat jam 12.02 minit aq dilahirkan di dunia ini..alhamdulillah aq sihat walafiat sehingga ke hari ini....masalah nye bukan aq nak cite pasal tarikh lahir or tempat lahir aq...aq nak cite pasal excited aq ney...excited 1 hal pasal awek aq ney ha,boleh dye cakap x boleh jmpe time ary2 cmney,hari bermakna bg aq...mggu ney dye ad kursus kat UIA...x p la sampai hari ahad je,g pown dye da janji nak g date pas dye baek kampung nanti....2 satu hal lah....yang lg 1 hal ney pasal budak2 rumah aq ney...muke dyorg rilek je kan bila taw buffday aq tp aq yakin dyorg ad agenda sndry ney....tengah excited tggu ape dyorg nk wt kt aq....15 ary bulan da nak masuk malam da tp dyorg rilek je..impossible btol...tp aq tetap sedia menghadapi segala jenis prank yg dyorg nk kenakan aq.....hahaha,jgn dyorg wt macam2 dah la....aq malaz nak kotor2..hadui cuak ada,takut ada,marah pown ada tp x ley nak wt ape sebab da jd tradisi sejak dari dulu buffday sape2 je mmg kena prank punya......2 x p lagilah,yang lg tambah bala bila aq ingt kt mmbe aq yang ad kt kampung pulak.....sebab bulan 1 kelmarin aq da kne kan mmbe aq...ney bulan ney aq kenalah siapkan diri nak hadap sume 2.....hahaha,tp x kesah la sume tu sebab buffday pown sambut setahon sekalik je...huhu,yang penting kita enjoy....

Tuesday, 14 February 2012

surprise

hari ney maybe hari paling gembira untuk aq kot.....dapdat wish first dr orang yang tersayang...huhu,thankz sayang..mula2 aq ingt dye x ingt bufffday aq hari ney rupanya dye saje je nak kenakan aq...nakal taw awk!!!!tp x kisah yang penting awak orang pertama wish buffday kt saya,x dpt wish dr owg len pown x kesah la yg penting awk wish....hehe,memang happy x terkata..anyway thankz sape yg wish kat aq....tp pling best thankz to my sayang sebab wish..luv u more la...ehehe,bg aq 2 adalah hadiah yang paling bermakna dalam hidup aq...happy gler

Saturday, 11 February 2012

si penyibuk

korang selesa x kalau korang tengah online then ade orang menyibuk je nak tengok korang tengah online.....aq paling menyampah orang jenis camtu...sebok je nak jage tepi kain orang kenapa????jge la tepi kain kaw 2......jangan nak sebok2,kalau just sebok2 gitu je x p..ney masalhnye ko da sebok2 bace fb aq pastu ko jaja cite aq kt sume kan..memang anak ha..ha,...ha...la kaw ney....ape masalah kaw kalo aq nak buat status jiwang ke ape ke..ade aq kacau kaw???ad aq suh ko bce wall aq???ad aq suh ko comment???kalau rase menyampah block je lah..x payah banyak bunyi.....pantang aq kalau orang sebok jage hal aq padahal hal kaw aq x penah kesah....jangan sampai aq bertindak der.....sorry to say aq da lame perhati prangai kaw..tunggu mase je kaw ney jangan sampai aq sebat kepala kaw.....

Friday, 10 February 2012

coretan malam

dingin sungguh malam ini,dan sukar mata ku lelapkan..laluku cuba coretkan secebis lembaran buatmu...tidak terkira perutusan,satupun tiada balasan....namun ku x putus harapan......haha,mesti korang ingt kan lagu ney...kekasihku di menara gading-ukays...memang best layan memalam,huhu.....selalu nye aq suke layan lagu kat suria.fm..layan suare dj lin...memang terbaik seyh......kalau dengar betol2 orang cakap boleh leleh la,betol gua cakap,x caye cube korang dengar suria.fm kol 10pm-2am ary senin sampai jumaat......sebenarnya bukan nak cte pasal suria.fm....aq nak cte pasal perangai pelik yg melanda aq kadang2 ney ha.....perangai pelik nye ialah x boleh tido.....antara sebabnya tido petang lame sangat,haha.........bila da x boleh tido so aq akan abiskan mase utk tgk tv,layan utube...tp 2 dllu,skunk aq ade ruangan utk aq luahkan dan kongsikan ape yang terbuku kat hati ini....ney la aktiviti yang akan aq lakukan bila perangai pelik yang melanda aq kadang2 ney,huhu

Wednesday, 8 February 2012

terkenang kembali

kalau dulu lepas pukul 5 lepas je balik dari mengaji,kompom ramai membe2 da tunggu nak main-main time petang....teringat aq dulu time kecik2 dulu.tiap2 petang mesti ade je permainan yang kitorang main....dulu kitorang main mesti ikot musim,kalau world cup main bola...sanggup beli bola kumpul duit reramai.haha,memang best..kalau time motorcross pulak ad gak wat bendul kat blkg umah main pakai basikal siap pasang nombor pakai penutup tin biskut....sampai terjatuh la aq nak carik penutup tin biskut dulu..haha,kalau time badminton main gak badminton tue....mintak parents suh beli raket..nak raket mahal...x nk yg murah2..haha,tp paling syok time men round us(rondes)...beli bola kadang x sampai sejam sorang pukul terus naik atas bumbung...pastu pecahkan tingkap ag...cian kat acik depan umah 2...nak marah x boleh..hahaha,tp bpe bijik bole rondes kt atas bumbung umah dye pown aq x pasti...yang pasti memang banyak giler...tp aq tengok skunk ney sume 2 dah x d lagi dah...budak2 sekarang ney aq tengok lagi senang kalau duk kat cyber cafe main game dota,counter,nfs.....aq pown x faham...mungkin ke kita nye permainan tradisional akan dilupakan jika perkara ini terus menerus berlaku??????kenapa budak2 skunk da x ske nak main permainan tradisional???bosan???bg aq best je sume tue...tetao menjadi kenangan yang terindah....

lama menyepi

 
setelah lama aq kian menyepi,kini aq kembali mencoretkan sesuatu di halaman ini...wah,nak bermadah pulak....sebenarnya bukan sngaja aq lame x update entry aq ney...sebenarnya aq busy dengan assignment dan presentation serta dengan quiz....tapi apa nak buat kan..memang da hidup sebagai seorang pelajar ipta.memang dah nasib macam tu..kalau x kita x akan berjaya kelak...tol x,tp seriously memang da bpe mggu aq x online fb ke twitter ke..blog sume nye la...sebab memang busy sangat dengan sume2 keje dan assignment yang telah diberikan oleh lecturer kami...nak ke x nak terpaksa buat...anda buat anda dapat..huhu,tapi memang da bapak aq anta aq g belajar ney pown sebab nak suruh aq berjaya pada masa hadapan kelak dan semestinya dia ingin tengok aq berjaya dengan menjadi orang berguna pada masa hadapan.....aq hanya ingin kan kejayaan....aq hanya ingin membuat kedua ibi bapaku teersenyum melihat anak mereka berdiri megah di atas pentas mengambil segulung ijazah dam mungkin akan menjadi seorang yang berjaya dan membela nasib rakyat di malaysia mungkin semua saudara islamku di seluruh dunia...insyaallah...