Tuesday, 7 August 2012

tak ade makne.....


bile cakap pasal raye jer...mesti sume ingat pasal hari raya...heyyy!!!banyak lagi lah raya lain...jalan raya,pasar raya,balai raya,jabatan kerja raya....ubat gigi pown ade raiya taw..haha,actually aq pown same dengan je sesapa kan..bile cakap pasal raya je mesti ingat hari raya.....
bile citer pasal raya ney just tinggal bape ary je kan nak raya...hehe,suka2......
haha,pose aq alhamdulillah x d ponteng lagi...hehe,hope korang pown camtu gak lah ye...(except poerempuan)tue pown sebab ade excuses...so boleh la maapkan...
so,td time tengah keje...n keje x banyak sangat aryney,so aq boleh la merayau-rayau main fb,tweet,n berforum....so,aq tengok sume orang just buat macam hari biasa...macam seolah-olah x d pape yang bakal berlaku in this next 2 week....its nothing....masing2 dok sebok cte pasal bnde mengarut....tp td aq terbace satu article pasal puntung berasap kat paper,ade lah sikit2 cte pasal raye..tp 2 pown beratus page pper 2 just setengah page je cte pasal raye....what the hell??????heyy!!!!aq dah x rase lah raya tawonm ney akan same cm raye2 tawon lepas....




pasal ape aq cakap macam tue...banyak sebab nye.....antara sebab nya ialah....
1.tawon ney aq cuti kejap je....raya ke 3 dah kena keje....
2.x dapat balek kampung sebab sume keluarga aq berkumpul kat rumah aq...
3.mmbe2 sume x dapat cuti lame...so,x d lah marathon beraya...
4.tawon ney cipta rekod sebab first raye dah bujang x d awek..haha(x d kene mengena pown)
5.baju raya aq cikit je sebab bajet simpan nak beli kete(walaupun dapat bonus)
6.kelengkapan raye aq nak beli pown rase cam serba salah sebab dah pakai duit sendiri kan....so,beli ape yang patot je...

*ney je lah yang aq boleh senaraikan kot,....ade lagi tapi yang lain sensored..haha 18PL......hehe,



*aq rase memang akan jadik pelik lah raye tawon ney sebab raye aq x terasa sangat.....apasal ek?*


Friday, 3 August 2012

pengalaman baharu

hmm..ary ney dah genap lah 14 ary kite pose kan..???ase cam kejap je...tup tup dah nak rayo..hehe,ingat rayo jo kan...patutnye sedey pose dah nak meninggal kan kite,ney lain pulak ngn kita yang lebih meraikan kedatangan syawal dan seolah olah berharap agar ramadhan habis dengan segera....memang ade segelintir yang menafikan tetapi sikap pihak media elektronik yang sudah menyiarkan lagu raya seawal puasa ke 3....alasan mereka adalah untuk memeriahkan sahaja dan tiada apa2 niat lain.....


dan seperti yang kita semua sedia ketahui bahawa bulan pose ney segala jenis syaitan,iblis dan adik beradik mereka semua digari selama sebulan ini...dan yang menjadi persoalan nye jika ada antara mereka di luar sana yang masih berdegil dan tidak mahu melakukan semua tuntutan Allah,sape yang hasut mereka ataupun sebenarnye merekalah syaitan yang bertopengkan manusia??????????Allahualambissawab.......


dah la...forget it,hehe banyak kot bnde dah jadik time bulan pose ney...aq dah start practical dah sebulan da.....banyak la bnde yang aq belajar dr sini,banyak bnde yang aq x penah tgk aq dapat tgk bnde kt cney...antaranya aq dapat tgk buku tunai besar bapak dye punya pun...selalu aq buat atas ketas A4 je...ney time keje jmpe yang besar bapak punya kan...2 cam tekejut cket...haha,pape hal pown dekat 2 minggu gak aq buat surat peringatan..banyak keje woooo.....naik muak aq buat bnde same je tiap2 ary....tapi apee boleh buat...kita belajar...so terima je lah....


one more things,setelah hampir 4 tawon aq bawak kereta dengan hanya memakai lesen agong sahaja...akhirnya semalam aq telah secara rasminya aq telah mendapat lesen dengan sah nya....dan diluluskan  dengan gayanya oleh jpj tersebut..hahahaah,

*padahal muke aq sebijik cam kat dalam gambar ney takot nye pasal.....