Thursday, 26 April 2012

pahitnya hempedu

fuhh...!!!!da bersawang blog aq ney...al maklum la,final exam kan....so kne la struggle cket,cakap nak dapat dekan..hehe,amin........hmm dalam kesibukan aq ready untuk last paper yang akan menjelang kelak pada sehari selepas hari buruh....aq dikejutkan dengan 1 news yang aq sndry x ske nak dgr...aq ase bkn aq sowg je...even sesapa je yang dengar akan automatik jadik berbulu..korang nak taw pasal p????of kos la pasal kayu 3......dalam kesyokan aq nak sampai umah td,tetiba mmbe aq call ckp pasal si dia ney...aq dgr tol2 n aq ase nak ngis pown ade,ase nak patah balek pd pown ade gak...tp aq gagah kan je,aq nak taw dr mlut dye sndry....tup2,x sempat aq nak cll dye tanye yang betol...mmbe aq sowg g dok g bgtaw aq pasal bnde yg same.....so,aq jadik 14x hangin ar kan..ase cm aq nak je g blek pd blek...tp aq cool je then cll dye..aq dgr setiap penjelasan dr dye........

berderai gak ar aq nye aty...gle ko ble owg yg ko syg wt cmtu....gle,spe x sakit woi.....2 lah,org ckp selalu cakap yang jangan membuat keputusan tanpa ketahui perkara yang jelas kan????so,nak ckp aq jelas x jugak ar sebab aq plak jenis nak pulak dengar ckp owg....jgn harap ar,mmg aq dgr nak xnk je lah...tp dlm x dgr 2 aq dgr la jugak kan ape yg dye nak ckp....so,pas 45 mnt(sampai ke?????) kitorg bncg punye bincang,nak sttle sebab ade la sebab musabab nye yang x ley aq nk gtaw.....so,kire settle......

dan2 aq bangun je tdo td sorang lg makhluk Allah memberi tahu berita yang sama dan kali ini beserta dengan bukti yang agak kukuh untuk aq melepaskan nya.....so,sekarang ney.....3 org sahabat ku yang amat aq percayai berpendapat dan berbulat suara telah melarang keras aq untuk terus berhubung dengan si dia.....dalam masa yang sama,korg taw kan bila hati da syg.....semua kan jadi indah.....so,aq da xtaw la whether aq still go on with that or break up..........

*Ya Allah yang maha pengasih lagi maha penyayang.....kau tolonglah hamba mu yang lemah ini supaya aq dapat meneruskan kehidupan ini dengan aman dan permudahkan segala urusan aq di dunia mahupun di akhirat kelak kerana hamba mu yang lemah ini hanya mampu berserah kepada takdir.....Amin....*

Saturday, 14 April 2012

bingung


sampai hari ney aq still mencari jawapan kepada kenapa wanita bile dye tuutttttttt...nak mengamuk je????x paham btol la,padahal just tanye sepatah dua je..tp kena sembur sampai berjela-jela....memang x patut,ade jugak yang menerangkan kepada aq tentang perkara yang aq nak taw ney menggunakan teori sains.....aq time tu angguk je lah...sebenarnya haram aq nak paham...da la bab sains aq ney lemah cket..tp kalau bg akaun...jgn cte ar...seronok habis....tp dlm x dengar aq tuh aq teringt lah jugak dye ad ckp yang sistem hormon dalaman wanita time tue x stabil......bila aq pkir blek..ape kena mengena bnde 2 dgn hormon??al maklum lah time blajar sains dulu kat sekolah lari,ponteng..ney la padah nye..haha,even dye terangkan kat aq pasal hormon2 hape ke jadah 2,aq dengar nak xnk je la..sebab aq x paham...tp mmg seyez aq smpai hari ary ney still x dpt untuk mencari jawapan kepada soalan aq 2....agak nye lah sape boleh bgtaw aq pasal bnde alah ney?????maklum lah,awak lelaki..x merasa..hehe,tp aq memang nak taw sgt sebab nye...aq bawu pas kena sembur ngn my <3 .....mane lah aq taw dye ngah tu...aq pown sengal g hamun dye...sekali dye hamun aq terus diam aq....padan muka aq....

tp seyez aq akui lah...seganas mane pown seorang lelaki tue...dia akan cair dengan pempuan,sebab pempuan ney dyorg ade kelebihan agaknye....x yh cte org lain,diri aq sendiri je ckup...bila aq marah macam mane pown,but if aq dengar or tengok awek aq terus lega marah aq...sebab tue aq selalu contact awek aq...tp awek aq x penah plak nak faham...dye ckp aq merimaskan...sedey siut aq...aq just nak relaxkan haty aq je,tp ble dye ckp cmtu trus down aq...2 yang x memasal kena hamun 2...tp aq x kesah sebab aq syg dye...whatever she did,whatever she said...what i know is i love her so much.....

Monday, 9 April 2012

frust

kadang hidup sebagai student ney tensen gak..n boleh menyebabkan frust berlaku...2 lah,spe ingt jd student ney senang????susah gler..assignment g,exam nye setiap mggu....memang pecah kepala...tapi nak buat cmne kan memang adat la..tp sebagai seorang student ney boleh gak sebabkan frust..first tentulah frust ngn study...then bg yang berpasangan mestilah bertambha frust nye sebab nak maintain study and cinta g....2 yang frust....bg aq,x terkecuali lah untuk dapat penyakit frust ney sebab aq pown student kan...and aq percaya bila ngah frust and tetiba ade plak yang wt taik ngn kita..lg bertambah la hangin kita kan....aq still ingt lg time aq sem 1 dulu..penah kot aq baling phne aq yang nak kate baru x la baru sangat beli..hehe,aq still ingt g phne yang aq lempar ke arah almari 2..x silap aq phne sony walkman w350i...hehe,berkecai gak ar..then time 2 barulah mencarik balik phne aq tuh..walau pown x mahal tp syg woo....yelah 2 satu je phne yg aq pakai...
*phone ney la yang aq campak sampai bekecai 2...and kalau korang nak taw..phne ney ad ag tp bkn aq yg pky...akak aq yg pakai.....


tipu la kalau aq ckp yang aq x penah rase g bnde ney kan...aq selalu la frust tue...macam2 sebab la aq frust..hehe,tp now aq da x d lah nak hempas2 barang g....selalu gak aq time frust nak lempar barang tp pkir blek mmbazir je..haha,melainkan benda murah or bnde yang x mendatangkan hasil kat aq je aq lempar..haha

Thursday, 5 April 2012

adakah dia.....

hmm....hary ney aq agak happy la gak sebab ad benda yang sangat gembira lah....kalau dulu ayah aq ade cakap kat aq....yang dye x suke kalau aq amik hak orang and one more things ayah aq cakap kalau orang da x sudi just biakan dye pegi..jangan berharap...just let her go...tp ayah aq x d la ckp bi..aq je saje translate....btw....aq nak citer pasal si dye....si dye yang sangat aq sayang wt mase ney la...aq ngaku..dye sering x d mase ngn aq..tp aq x kesah..orang kata kalau da syg sume boleh kan....aq caye kat dye...tp ape yang aq kecewa pasal kawan2 aq yang x caye kat dye...ape salah dye???dye x dosa pape pown...walau kadang aq pown rasa sangsi tp adat la dalam perhubungan kan....cemburu tetap ade...maklum lah..dye semakin sibuk dengan club dye and dye mmg slalu bergaul dengan bermacam orang..x salah kalau nak berkawan....2 hak dye..and dye pown x larang aq nak berkawan...tp kadang aq terfikir cmne nak hadap ngn mmbe aq yang kadang aq x faham perangai dyorg....never mind la....yang penting aq happy..one more things aq ingt kata2 membe aq..dye cakap cariklah isteri untuk anak2 aq dan bukan untuk aq saje...thankz sis..hehe,k lah....aq ase aq happy ngn dye skunk and ade aq kesah krang nak ckp ape....

Tuesday, 3 April 2012

x sangka

pagi td aq dikejutkan dengan satu berita yang agak mengejutkan dan sungguh aq x sangka bahawa teman sebilik aq time semester 1 dulu telah pergi ke rahmatullah...sungguh aq x sangka bahawa dia dengan usia yang begitu awal telah pergi menyahut seruan illahi...rasa baru minggu lepas kami ber borak tentang bnde yang mengarut sebab dye memang suka mengarut....tu x kesah la....antara sebab aq terkilan adalah sebab aq xtaw dye meninggal,dye meninggal hari sabtu..tp tragis sungguh bila mayat arwah hanya ditemui selepas 12 jam dye accident....aq x sangka betol dye akan meninggal dengan cara macam tue....tp ape yang aq heran xkan la x d sorang pown yang perasan,cube bayangkan xkan la sorang pown x perasan dye jatuh..x masuk akal....
mmg da ramai yang temu ajal ngn cara pelik ney kan...tp nak wt cmne...kalau Allah da tentukan so kita x ley nak wt p da kan....tp aq just boleh doakan roh nya ditempatkan di kalangan orang yang beriman....Al-Fatihah

Monday, 2 April 2012

sakit

sakit.....macam2 jenis da skunk ney kan????pennyakit yang plik2 and x penah dengar pown da kuwa sampai aq sndry nak sebut pown payah la....zaman moden kan??so,penyakit pown main moden la...haha,tp sebenarnya kan penyakit 2 salah satu cara Allah menghapuskan dosa2 kkecil yang dilaukan oleh umat nya...dari situ kita da nampak kan betapa Allah S.W.T nak menolong hamba2 nya..tapi ape yang kita balas???kita ingkar perintah dye,kita buat ape yang dilarang.......subhanallah....k,bab penyakit ney boleh dikategorikan dalam banyak group kan...and  macam2 jenis penyakit,alhamdulillah kat malaysia so far ad sume cure untuk setiap penyakit kan????Malaysia skunk da maju and boleh bersaing dengan negara maju yang lain.......
sebenarnya nak cte pasal sakit hati....sebenarnya point aq kat sini sakit gak..tp bukan sakit yang bese2 tu lah...ney sakit ade kat setiap orang.....korang nak taw sakit ape?????
|
|
|
|
|
\/

ha,tgk gamba pown da taw kan sakit ape????of kos la...tp aq nak cakap gak..sebenarnya SAKIT HATI.....
so,x salah la kan kalau aq cakap sakit ney ade kat sume orang...sebab aq rase memang sume orang penah rasa kot sakit ney kan......tpu la kalau korang cakap korang x penah rasa...even budak kecik pown da rasa kot bnde alah ney.....x caye cbe korang tgk dak2 kecik yang x dapat gula,pastu korang ciap nganjing ag kan....peh,muke dak kecik 2 mesty hangin je kan...pastu tggu je lah dyorg nangis,then time 2 baru la beria nak memujuk plak...haha

 

ha,ney muka cmney makne nye tgh bengang+sakit aty...haha,sebenarnya aq baru je lepas la rase sakita ty ney...xd sape nak mngadu,so ngadu kat cney je la.....haha,aq sakit aty banyak sebab nye..antara salah 1 nye adlh bese la,sebab awek,then sebab len adalah sebab aq nye lappy x d ngn aq....ad ngn awek aq,tp x p la syg nye pasal kan,bg je la pakai....2 yang sampai bersarang dan bersawang blog aq ney,sebab nye lappy kt awek aq la,ney baru je dpt blek...tp x p la,at least dpt gak aq meluahkan perasaan kt cney....walaupun dah lame aq x on9...ney sekalik dapat on9 nak lepas kan sume nye.....tambah plak esok klas lambat...kol 11 plak 2..lg syok la aq lepak kat kedai ney ha....hihi