Thursday, 20 September 2012

the 7 monders...



peh,tajuk entry nak best kan.....saje je,sebenarnya bukan nye 7 wonder yang pasal piramid,tembok besar china and so whatever 2...ney sebenarnya pasal kita...korang mesty penah dengar cite pasal dalam dunia ney kita ade 7 orang muke yang same kan????kalau xtaw meh aq bgtaw serba sedikit,sebenarnya kita kat dunia ney ade kembar seramai 7 orang...what i know is all over the world...thats mean muke korang maybe ade yang dekat zimbabwe ke mane ke kan...kita mane lah taw..so da taw kan....skunk aq nak share something ney....believe it or not aq dah jumpe muke seorang gadis ney(ayat macam iklan swasta) yang mempunyai muke yang same sama....(bahasa baku) so far kat malaysia je da 5 orang yang aq jumpe jumpa...x cayer????aq ade bukti lah....

*ha,ney la gadis awek nye......comel kan..hehe,da jadik tunang orang kot
dye yang first aq jumpe....



*ha,yang sebelah kiri 2...same kan???ney bukan orang same k,ini individu berbeza k
kalau x caye lantak korang lah...

yang aq pelik,2 orang awek ney dulu same poli,see memang kita xtaw kan kuasa Allah.....
tapi yang sorang ney da pindah poli rase nye....(aq tgk kat fb dye)


*ney lah yang ke-3.....same lagi kan???heyy,what is happening????
dah 3 orang aq jumpe,arrgghhhh so weird
yang dye ney aq jumpe time ade even ape tah..mintak fb tup tup muke same plak...


*another one....ney ade lah cket2 kan..???ke aq je nampak same sama????
whatever lah tapi yang penting aq tgk depan2 memang sebijik sama....
awek ney aq jumpe time g kenduri umah sepupu aq kawen,usha2 dapat nombor je...x dapat nak couple..hahahaha(dah 4 orang)



eh,aq cakap 5 ea tadi????hehe,memang lah 5....hehe,ade lah aq x luper,memang 5 orang pown aq dah jumpe?????asal x caye lagi???x d gambar???nak sangat.....nah hambik la........



*hambik ha yang ke-5...yang depan 2 k,bukan yang belakang 2...hehe,sama lagi kan????what dafuq la kan...5 orang dah weyh....
ney akak tempat aq practical..aq practical kat mane?????yang akak 2 pegang la..hehe



so nowape yang aq dengar banyak la mitos pasal tujuh orang muka kembar kita kan...ad aq dengar kalu jumpe kesemua nye ade salah sorang akan meninggal....ad plak dengar sape yang jumpe 2 yang meninggal...what the he** la,da 5 orang kot,lagi 2,aq baru 20 tawon taw.....xtaw ape nak jadik lagi kan lepas ney....arrghhh!!!!!!lantak la...da kate mitos kan....tapi kalau betol??????????damn.....

*so,pikir-pikir kan lah.....
(aq xnak pikir da,aq doa je x jumpe yang ke 6 dan 7)




sorry kat person2 yang kat atas ney k....sorry upload gambar kat cney...aq memang x d niat ape2 langsung,just want 2 share....pleez jangan marah aq....






Wednesday, 19 September 2012

kisah lalu


korang penah x terasa macam rindu giler baban punye kan....ape?x d....kalau x d pown lantak korang lah...hehe,ayat mintk kaki kan,da tanye pastu wt cmtu..hehe,aq just nak share 1 bnde ney je.....aq rindukan someone,masyaallah sampai x terhingga rindu aq kat dye....walau pun hampir 2 tahun yang lepas kitorang dah break n lost connectin malahan kena belok block kat fb...tahan jelah,walaupun dye wat banyak salah kat aq macam mane pown perasaan sayang aq tetap ade kat dye....now aq dengar dye da nak tunang....tah2 dah tunang......Allahualam....sungguh aq cakap aq memang rindu dye tahap gaban...walaupun dah banyak gadis yang aq kenali tetapi dye jugak tetap kat hati aq...aq xtaw la dye pakai gam ape sampai name dye kat kotak fikiran aq ney masih still kukuh walaupun badai melanda(jiwang plak...aduss)....kalau lah ade jual gam 2 aq nak guna kan plak untuk lekatkan dye ngn aq bia dye x boleh lari lagi dari aq....hmm,rindu sesangat.....
biar lah apee orang nak kate....aq taw dengan berbangkit nye entry ini akan membuat kan ramai yang akan marah dengan aq..tp aq x kesah..aq da x d tempat nak ngadu dah,bile aq ngadu kat dyorang sume mesty ayat dyorang sume same...'ko x payah ingat dye lagi,ko dah lupe ape dye buat kat ko'.....come on lah...ingat senang bg aq ke nak lupe someone yang penah bertakhta dalam hati aq.....hmm,mesty korang nak taw sape kan....

*hehe...dah tentu2 lah bukan dye ney...xkan lah dye nak kat aq kan...haha.
x memasal je upload gambar awek orang...
saje je,aq just secret admire dye je....
x bek kacau awek orang*

ok2,yang ney betol...
|
|
|
|
|
|
|
|
\/
*yang ney baru betol....aq sayang dye,aq rindu dye....sampai bile2
aq xkan luper kot kat dye ney walau ape pown.....
Nur Azrina Bt Zainal....(Arien)


*biar pown korang cakap dye ney pape jelah,tapi x mungkin aq akan lupekan dye ney...nak cakap ape pown lantak korang lah,biar pown buruk kat mata korang tapi tetap yang terbaik di mata aq....*


LOVE IS BLIND










Tuesday, 4 September 2012

membazir


so,pagi tadi x taw la sebab ape aq ter bangun awal pulak kan....ingat da lambat,tapi rupenye awal gler..so,ape nak buat kan da bangun awal so kenelah buat ape yang patot....aq pown pegilah menonton tv di pagi2 hari tue....cte tah pape je....tetibe plak aq ternampak satu sampul surat kat atas kusi umah 2...aq pown amik la then terus bace,rupe2 nye kad jemputan kahwin je kot....bese lah kan kad kahwin tapi apee yang aq pelik 2 bile aq tengok isi nye...mak datuk lawa nye dye punye design,padahal bagi kat orang bese je kot...so bagi aq bnde tu macam membazir sangat....x payah la nak membazir sampai bagi kad yang berwangi-wangian bagai sume...nak buat x salah tapi kalau nak bagi kat membe baik or vip x kesah la...ney sume kad ko buat macam gitu x membazir name nye?????bagi aq lah,ae yang aq nampak kat rumah aq...kad2 jemputan 2 sume just jadik tempat alas kucing makan je kot,x pown cukup bulan bapak aq bungkus pastu jual ngn segala hazanah surat khabar yang bertimbun...x ke membazir???buat sampai 5-6 ringgit last2 jadik tempat alas makan kucing....membazir beb....


kalau pown duit 2 dah banyak sangat x payah lah nak bazir sane sini.....lebih baik simpan buat mase dah kawen nanti....jangan nak pikir orang cakap pasal kite je,mulut orang kita x boleh nak tutup....bak kata orang dulu-dulu cakap jangan sampai umah da siap tapi pahat masih berbunyi.....hutang keliling pinggang....dah tu lepas kawen sok nak bagi anak bini makan ape???makan pasir???batu????memang lah orang cakap udang di sebalik batu pown boleh idup kan???(betol ke???)memang lah,tu udang..ape bini ko besok,anak ko besok udang ke?????pikir la,x payah nak membazir sangat.....