Wednesday, 19 June 2013

Demam Oh Demam!!!!!!!!

Fuuuhhhhhhhh.........mak ai berabuk dah kan blog aq ney,setelah  beberapa lame aq x update dan setelah mendapat mandat oleh ibu dan bapak aq....cehh,da macam ape kne bermandat bagai....haha,saje buang tebiat sambil pikir2 idea ape aq nak tulis kat aq nye blog,tp masalah nye lambat sangat ha idea nak sampai.....maybe nak kne seru dulu baru nak sampai kot,phuiiii!!!!!!!haa,seru jap......”hai mambang tanah,mambang api,mambang laut,mambang angin,mambang mabuk minum brandy” hahahaha kemarilah kau wahai idea......(khurafat betol lah pulak.....)dah2,kembali ke pangkal jalan.....


So,aryney sebenarnya aq nak share sikitlah dengan korang semua serba sikit pasal masalah yang melanda di kalangan remaja masakini.....ok,seperti yg korang taw la kan skunk ney tengah hebat demam ape….cepat teka  demam ape?????ape,demam cinta???bukan…..demam bola pown bukan…..demam H1N1 lagi lah bukan……haaa,demam yang melanda remaja masakini ialah demam robot……hahahha,robot ijau yang kecik petak 2……ANDROID lah…..

Haaaa,aq berani jamin lah yang hampir 75% atau lebih remaja masa kini memiliki android 2….(termasuklah aq….)kwang….kwang….kwang…..haha,android ney dah macam hidup dyorang lah kan,sehari x maen android 2 x boleh agaknye….menggigil 1 badan bile x dapat men android….x yah g jauh2 la,aq tgk dalam umah sewa aq ney je hampir semua budak dalam umah aq ney pakai android,aq soraang je yang setia pakai phne murah,pakai phone baling anjing…hahahha,bukan xnak pakai,aq ade galaxy tab tp aq x ske pakai sebab besar sangat lah,menyemak je aq nak bawak sana-sini…macam poyo plak kang orang len cakap,kalau pempuan x p lah dyorg bawak guni g jenjalan so boleh sumbat ape je dalam 2..silap2 dyorang bawak desktop g kuwa….haha(gurau je)

Yang jadik masalah nye kat sini bukan ape lah kan,aq tgk dyorang kena topup ary2 sebab nak main internet,bayangkan kalau topup 5 hengget sehari semata nak main whatsapp la,twitter la,fb la and now yg paling baru men we chat….hadoi pening kepala aq bile tgk dyorang ney…tp sebab duit dyorg lantak lah,x pakai duit aq pown….asalkan dyorg bahagia lantak pi sama dya lah….kikikiki


Nak jadi kan cite lah kelmarin aq ade lah beli majalah lawak kampus dari episode 1 sampai bape tah,maklum lah pakai BB1M..hehe,bukan salah guna ok tp buku rujukan aq sume dah beli then ade lebih beli lah majalah nak hilang stress….phui stress,so bile dah beli kena lah bace kan,aq bace lah buku lawak kampus 2,lawak kampus 2 memang international punye lawak la…wa salute sama lu keith…..dalam lawak kampus 2 pown sume dah cite pasal android and dari situ kite dah boleh assume kan macam mane demam android ney melanda minda golongan remaja kita ney…


Aq x kesah kalau nak pakai android ney,tp sebenarnya masalah besar bagi Negara kita ney sebab ape aq cakap macam tue,sebab nye bile setiap kali aq g kuwa makan ngan sume membe umah aq ney,g kedai makan pown masing-masing wat hal sendiri,maen phne memasing and macam x endah kat orang len…sebok dok men whatsapp padahal budak yg dye whatsapp 2 depan mate je kot,tegur je lah…..so,kat situ dah Nampak kan yang akan berlaku kurang komunikasi secara tidak langsung mungkin akan mengurangkan tahap keyakinan seseorang tersebut.ok,coba  imagine kan lah dyorang yang hebat men android ney aq tengok setiap kali dah men memang akan lupe dunia terus….so,nak bagi contoh kat sini bile aq kena buat presentation whatever lah kan,bile suh bg penerangan kat depan bukan men liat memasing nak becakap….padahal suh bg greetings jee pown bukan susah mane….tp kalau suh try awek kat we chat peh bukan men lagi care approach kan……siap sampai kadang x benti becakap jee…..pelik betol aq tengok kan….

X salah kalau nak men android tapi kena ade had lah kan,jangan sampai ianya akan mendatangkan masalah yang besar pada masa akan dating…..


*so,pikir-pikir kan lah dan jangan sebab benda 2 negara kita akan mundur sebab kurang komunikasi dan keyakinan…..ingatlah,remaja yang bagaimana yang dimahukan kerajaan untuk mentadbir Negara pada masa akan datang……aq x salah kan sesapa dalam hal ini…this is just my 2cent idea….*


Challow…….

Wednesday, 13 February 2013

kekecohan....!!!!!!

hello peeps!!!!wah,dah meniru plak orang nye tagline....haha,xtaw la korang kenal ke x namee roslan 2....dye antara yg glamer gak.....tah,tetibe lak cm nak wt tagline dye 2....hehe,tp skaty aq la kan,aq nye blog...so ape aq nak tulis aq punye lah kan...ade korang kesah????ad aq kesah kalo korang kesah...hahahaha jahat3x...

hmm,the main point bukan aq nak cite pasal another blogger or ape,aq sebenarnya dah rindu ngn alam blog aq ney...hahahha,rindu nak bace post cik epal...hahaha,klaka giler tetibe nak merindu-rindu bagai.....goli tokak den...phui(x bek meludah..hahaha)

ok...nak jadik cite pg td aq dikejutkan oleh ayah pada tepat jam 8.00 pagi....(ayat dah macam buat karangan lah plak...)k,back to formal.....pas bapak aq kejut,aq pown kena lah bangun...ingt ade hal ape kejut pepagi...rupanya kena teman dye pegi amik check voucher RM250 yang untuk orang bujang 2...tp bukan aq punye,akak aq punye da.....so,x pelah...aq pown temanlah my da pegi.....sampai2 je,mak datuk ramai gler orang dah beratur nak amik giliran nak dapat no........

*ha,menatang ney lah yg aq g amik pg td....

aq ble tgk da ramai org je aq da malas nak beratur...tp tetap kena beratur la kan,sebab prosedur kena wt cmtu..terima jelah.Dalam dok aq beratur 2,aq tengok baik je bapak aq potong queue terus g depan dekat mmbe dye...terus je aq dapat baucer 2.....so simple...haha,2 la untung kenal ngn ramai orang...x masal aq kena ceramah 2 minit ngn bapak aq....

so,aq dah malas nak beratur,aq suh je bapak aq terus tunaikan baucer 2.Dalam aq dok tunggu bapak aq 2,banyak lah jugak aq tengok gelagat orang-orang kat Malaysia ney......dah tentu2 yg dtg sume muda-mudi,aq pown cuci lah mate sekalik....dalam ramai2 yg aq tengok,ade lah 1 awek ney dok selamber ckp ngn mmbe dye,nak terus g makan pizza.So,aq pown pelik lah kan...mmg 2 duit ko tp masalah nye kerajaan bg untuk kemudahan ko.untuk senangkan ko beli barang keperluan....awak 2 dah la x keje,so berjimatlah...aq x marah,aq just x puas aty je bile duit 2 disalah guna.......so pikir kan lah.....



Thursday, 11 October 2012

EOCM terbaik....


so,aryney aq nak citer cket pasal dunia permotoran yang baru aq kenali ney lah....eh lupe plak mesti ade antara korang yg xtaw ape maksud EOCM 2 kan???yg dah taw 2 pown aq nak gtaw gak...ade aq kecan??(bak kata anak buah aq...)k,EOCM 2 makna nya Exora Owners Clubs Malaysia....so da taw kire senang lah aq nak shortform kan....ok,aq beli kete exora ney kire2 tawon lepas la..bulan 7,30 hari bulan....aq amik kete exora m-line 1.6 mt plum red....detail aq bg tu..hehe

*ney lah kete aq,mase ney ary first ney.....


dah lepas kire2 5 ke 6 bulan lepas aq pakai kete ney,aq ade pasan la kat sebiji9k kete exora ney tapi time 2 dye tulis EOCI....sekali indon punye la..aq pown try la usha2 tenet ngn tanye kat mmbe2 aq ney.....dalam bulan 12 kot aq jumpe forum pasal EOCM ney..terus aq daftar menjadi ahli forum club....aq ingat x d lah kne wt pape g..rupa nya kne plak beli starter kit untuk menjadi ahli kelab bernombor....so,aq pown carry on je lah kan,bayar rm75 then aq terus dalma masa seminggu aq dapat no ahli aq....EOCM1479....


*ney lah logo rasmi kelab exora...style 2...


aq ingt kalau mpv ney x d la macam kelab kete len yang modified gile2 punye kan...tapi.............meleset terus aq punye andaian....gile2 gak dyorg make-up....



*style 2 dye nye kete kan....air brush dye salute la....


aq pown skunk dah banyak taw n tgk pelbagai jenis modification yang dyorg lakukan....antaranya.....



*ney antara bumper kegilaan la kan....ney lah bumper patinz

aq berniat nak pasang gak tapi fulus x cukup.haha


2 bahagian bumper..tapi ade jugak yang menjadi kegilaan ade yang buat sunroof...ops,double sunroof k....

*amik kaw....double sunroof 2....argh!!!!gila jap


k,ade gak yang buat untuk luaran kete dyorang...kire nye dyorang x kekal kan warna asal kete 2....


































*giler kentang gak kan dyorg ney....aq xtaw la harga keseluruhan modification dyorg wt ney...mahu puluhan ribu gak kot....



menangis siot aq tgk dyorg ney....nak buat kete aq jadik cmtu belum berkemampuan lagik...hehe,aq x sangka lak ade gak antara dyorg ney yang buat hiasan bagi dalaman gak....



*berdarah hidung kawan tgk kete dye ha.....hadoi,nak menangis pown ade,2 lah org cakap kan kalau dah minat x kire ape dah.....


nak buat macam mane kan???x d rezeki lagi nak buat macam ney...tapi papehal pown aq ade lah buat cikit2 dengan kete aq....



*ney je yang aq mampu buat masa ney..hehehe,jadik lah daripada x d pape kan....ney lah keto den....


ok,nak cite cket pasal forum club exora ney....setahu aq no ahli kelab berdaftar dah sampai 16++ da....bangga gak ar dah ramai ahli kelab ney....and FYI...kalau daftar masuk kelab ney,banyak kelebihan yang akan kita dapat...nak suh aq describe mmg sampai esok x sudah...

lupa lak nak bgtaw aq daripada region mane..hehe,aq daripada region center....ok,center region ney aq daripada geng warikh plak....


*ney lah region aq,region ney bukan nye nak tunjuk yang club kitorg ney berpecah belah...tidak sama sekali,ney just bagi kesenangan untuk setiap region beramas mesra dan memperkenalkan ahli baru.....









Friday, 5 October 2012

pelik...


Assalamualaikum warakhmatullah hibarakatuh......ha,nampak x berkat hari jumaat tuh,hehe...x salah kan nak bg salam,padahal kita digalakkan untuk memberi salam apabila bertemu saudara sesama Islam...kita disunatkan memberi salam TETAPI WAJIB bagi kita untuk menjawab nye.....senang kan nak buat pahala...Subhanallah.....

so,point aq kat sini bukan nak cakap tentang hal Islam ney,al-maklum lah aq ney pown bukan nye bagus sangat dalam bab-bab Agama ney tapi orang cakap 2 tahu banyak la jugak tapi belum lah sampai tahap macam Ustaz2 tue.....point nye ary ney aq menulis sebab tadi time aq pegi masjid..biasalah hari jumaat kan..penghulu segala hari,oraang lelaki baligh WAJIB pergi menunaikan solat Jumaat pada waktu zohor....

                      

Tadi aq pergi bertiga ngn ayah n mmbe satu office ngn aq...nek 1 kete je lah kan senang...so,kitorang sampai agak awal la hary ney sebab mase aq sampai 2 x ramai lagi lah orang time 2...sebab khutbah baru nak start,sampai2 je terus la kan aq niat untuk beristiqarah dalam masjid....then dengar lah imam bace khutbah,sekali pasal budget 2013...aq pown memang minat pasal bnde2 cmney....(budak akaun lah katekan)...hehe

Lepas je selesai menunaikan solat jumaat,aq pown nak keluar la daripada masjid 2 kan(sebab nak kena masuk office awal)....so,tengah2 sesak ney then aq sampai lah kat pintu masjid 2,then time aq nak amik kasut aq 2,aq ternampak sorang budak ney dok korek2 something kat bawah rak kasut 2....aq pown plik la...aq tgk je ape dye nak buat,rupa-rupanya dye nak carik selipar dye yang dye sorok kat bawah rak 2...?????aq pown jadik macam pelik gila bapak punya kan.....ape jadah ko g sorok kasut bawah rak????adui,rak kasut 2 ape function dye?????

Kalau pown takot sangat kasut 2 hilang..senang len kali datang masjid bawah solex,x d la ilang dik....x pown kalau nak senang x payah la pakai kasut yang lawa2 g masjid,pegi masjid je kot la dik!!!bukan nak g melaram....memang lah kita selalu cakap kan nak g dating bukan main cantek lagi,tapi klo nak solat selekeh ya amat!!!masalah nye bukan kita boleh pakai kasut time solat,so pakai je lah selipar jepun beli kat kedai 2 ringgit....habis cerita,selipar jepun pown style apee....


Silap2 kalau kita semua just pakai selipar jepun yang kita beli kat kedai 2 hengget 2,masalah kecurian xkan berlaku kot...xtaw plak aq kalau pencurik nak jugak kan.....(ape sengkek sangat pencurik 2??)


*ape2 pown pikir2 kan lah,x d paedah pown pakai kasut lawa2 then hati kita x tenang time solat..elok2 nak timba pahala langsung harem x dapat apee*