Friday, 5 October 2012

pelik...


Assalamualaikum warakhmatullah hibarakatuh......ha,nampak x berkat hari jumaat tuh,hehe...x salah kan nak bg salam,padahal kita digalakkan untuk memberi salam apabila bertemu saudara sesama Islam...kita disunatkan memberi salam TETAPI WAJIB bagi kita untuk menjawab nye.....senang kan nak buat pahala...Subhanallah.....

so,point aq kat sini bukan nak cakap tentang hal Islam ney,al-maklum lah aq ney pown bukan nye bagus sangat dalam bab-bab Agama ney tapi orang cakap 2 tahu banyak la jugak tapi belum lah sampai tahap macam Ustaz2 tue.....point nye ary ney aq menulis sebab tadi time aq pegi masjid..biasalah hari jumaat kan..penghulu segala hari,oraang lelaki baligh WAJIB pergi menunaikan solat Jumaat pada waktu zohor....

                      

Tadi aq pergi bertiga ngn ayah n mmbe satu office ngn aq...nek 1 kete je lah kan senang...so,kitorang sampai agak awal la hary ney sebab mase aq sampai 2 x ramai lagi lah orang time 2...sebab khutbah baru nak start,sampai2 je terus la kan aq niat untuk beristiqarah dalam masjid....then dengar lah imam bace khutbah,sekali pasal budget 2013...aq pown memang minat pasal bnde2 cmney....(budak akaun lah katekan)...hehe

Lepas je selesai menunaikan solat jumaat,aq pown nak keluar la daripada masjid 2 kan(sebab nak kena masuk office awal)....so,tengah2 sesak ney then aq sampai lah kat pintu masjid 2,then time aq nak amik kasut aq 2,aq ternampak sorang budak ney dok korek2 something kat bawah rak kasut 2....aq pown plik la...aq tgk je ape dye nak buat,rupa-rupanya dye nak carik selipar dye yang dye sorok kat bawah rak 2...?????aq pown jadik macam pelik gila bapak punya kan.....ape jadah ko g sorok kasut bawah rak????adui,rak kasut 2 ape function dye?????

Kalau pown takot sangat kasut 2 hilang..senang len kali datang masjid bawah solex,x d la ilang dik....x pown kalau nak senang x payah la pakai kasut yang lawa2 g masjid,pegi masjid je kot la dik!!!bukan nak g melaram....memang lah kita selalu cakap kan nak g dating bukan main cantek lagi,tapi klo nak solat selekeh ya amat!!!masalah nye bukan kita boleh pakai kasut time solat,so pakai je lah selipar jepun beli kat kedai 2 ringgit....habis cerita,selipar jepun pown style apee....


Silap2 kalau kita semua just pakai selipar jepun yang kita beli kat kedai 2 hengget 2,masalah kecurian xkan berlaku kot...xtaw plak aq kalau pencurik nak jugak kan.....(ape sengkek sangat pencurik 2??)


*ape2 pown pikir2 kan lah,x d paedah pown pakai kasut lawa2 then hati kita x tenang time solat..elok2 nak timba pahala langsung harem x dapat apee*

No comments:

Post a Comment