Friday, 18 May 2012

bersyukur

hmm...firstly aq memang bersyukur sangat lah....pasal apee????of course lah pasal anak2 peneroka Felda mendapat manfaat daripada hasil FGVH 2 kan.....alhamdulillah....walaupun aq just dapat sikit tapi mane ade orang nak bg aq duit banyak macam 2....haha,x kesah lah...yang penting warga Felda memang amat bersyukur sebab nye dapat durian runtuh lah orang cakap kan......sape yang xnak,orang gile je yang x nak...(aq rase orang gila pown nak kot)haha,whtaever lah..aq pown sebenarnya xnak lah cakap banyak pasal FGVH ney sebab nye aq x berani nak cakap..walaupun aq ney pelajar akauntansi,tp aq masih di takuk bawah lagi dan ilmu x berapa cukup....biarlah aq rase orang yang layak menentukan nya...

then secondly aq bersyukur sebab aq dengar td makcik aq baru sahaja dikeluarkan daripada unit rawatan rapi(ICU),dye sebenarnya mengalami masalah kegagalan buah pinggang untuk berfungsi....so bila aq dengar dye da ley kuwa kan,sape x seronok kan..seronok bukan sebab ape,sebab semuanya selamat insyaallah.....n insyaallah aq sekeluarga akan g tengok dye esok kalau x d ape2 aral yang melintang....so,kitorang memang berharap sangat lah xkan ade pape kan..marilah  kita sama2 mendoakan agar mak cik aq 2 akan cepat sembuh dan cepat dapat keluar daripada hospital..amin,...

so,the lastly.....but not least...aq bersyukur sebab si dia yang hadir dalam hidup aq ney....memang aq x sangka lah kan,dye sanggup kot updatte blog dye pasal aq...walaupun kitorang still kawan lagi....2 sebab aq sayang dye.....si dye ney nak cakap cmne aq pown xtaw nak describe sebab memang aq sorg je la yg taw sebab nye...yg penting dye ney memang yang terbaik lah,not like my ex...x penah nak update pasal aq alasan takot kantoi..heyyy!!!!!aq ney sape????pasal abg angkat x p plak...tp ape pown aq da lupe...sebab tue aq cakap si dye ney lain sebab nye walau pown aq ngn dye still kawan,dye da tunjuk kan yang dye ney sanggup berkawan ngn aq....
*to awak....saya akan tunggu awak..hehe,lg 1 mane ade cepat marah cepat tua....2 awet muda lah..hehe
sayang awak....*

Wednesday, 9 May 2012

belajar


hmm cakap pasal belajar ney bukan belajar harian yang cm kat sekolah 2 je kita belajar,......even kita dah tua pown kita still belajar taw...x caye g tgk kat sekolah..tp bukan sekolah rendah or menengah..tengok kat sekolah memandu,kompom ramai pak cik ngn mak cik yang amik lesen..haha
2 lah..even skunk aq ngah stdy at politeknik port dickson....n now aq ngah cuti sem,so aq pown x melepaskan peluang untuk bekerja sambil menunggu cuti aq habis tempoh dengan tak ada pape yang aq dapat buat...so aq skunk ngah sambilan kerja kat pizza hut bahau....(kalau korang taw la kat mane)......so,aq baru je start acctlly hari isnin hari tue....so,memang banyak pengalaman lah....first day je aq masuk keje dah kena closing 2 orang je ngn mmbe aq,naseb baik dah ade pengalaman dulu..x d lah kekok sangat....
then hari kedua aq masuk keje plak aq dah kena basuh oven pizza yang bapak besar punye dye pown hadoi.....sampai krem tangan aq semalam time nak tdo,tapi aq wt xtaw je..men sebat je tdo sebab dah penat sangat...haha
masuk hary ke tiga plak td,aq yang dah berjaman aq tinggalkan bab memotong sume ney..aq kena potong bawang 1 guni kaw...hambik menangis aq kat situ...meleleh air mata aq berjurai..haha,sampai kena perli ngn boss aq lah...boleh dye cakap 'xkan kena potong bawang dah nangis kot'...bengong,x d mase aq nak nangis der ai.....
tp kepenatan aq ney x terasa lah kot dengan kehadiran si dia yang bergelar wanita ke dalam hidup ku....haha,bermadah plak aq ye..hehe
tp seyez la,aq walau penat macam mane pown,tp ble aq blek je then online n nampak je dye...trus aq jadik cm semangat balek.....thankz la k 4 wt sy jadik cm dlu blek....
wah,kire dye ney cm angel la kan....bg aq cure time sakit...huhu,tp kami still in progress la...ngah tggu time dye ckp ok je..haha
insyaallah aq x kan tersalah pilih lagi kali ney,Allah memang selalu bagi kita sesuatu yang salah rite sebab nya dye suh kita belajar dari kesilapan.....

*memang betol lah,thankz lah ye kepada hamba Allah yang dah wat aq cmtu,aq x kesah k sebab now maybe aq dah dapat yang betol.....insyaallah..doakan lah aq ye...aminn