Thursday, 11 October 2012

EOCM terbaik....


so,aryney aq nak citer cket pasal dunia permotoran yang baru aq kenali ney lah....eh lupe plak mesti ade antara korang yg xtaw ape maksud EOCM 2 kan???yg dah taw 2 pown aq nak gtaw gak...ade aq kecan??(bak kata anak buah aq...)k,EOCM 2 makna nya Exora Owners Clubs Malaysia....so da taw kire senang lah aq nak shortform kan....ok,aq beli kete exora ney kire2 tawon lepas la..bulan 7,30 hari bulan....aq amik kete exora m-line 1.6 mt plum red....detail aq bg tu..hehe

*ney lah kete aq,mase ney ary first ney.....


dah lepas kire2 5 ke 6 bulan lepas aq pakai kete ney,aq ade pasan la kat sebiji9k kete exora ney tapi time 2 dye tulis EOCI....sekali indon punye la..aq pown try la usha2 tenet ngn tanye kat mmbe2 aq ney.....dalam bulan 12 kot aq jumpe forum pasal EOCM ney..terus aq daftar menjadi ahli forum club....aq ingat x d lah kne wt pape g..rupa nya kne plak beli starter kit untuk menjadi ahli kelab bernombor....so,aq pown carry on je lah kan,bayar rm75 then aq terus dalma masa seminggu aq dapat no ahli aq....EOCM1479....


*ney lah logo rasmi kelab exora...style 2...


aq ingt kalau mpv ney x d la macam kelab kete len yang modified gile2 punye kan...tapi.............meleset terus aq punye andaian....gile2 gak dyorg make-up....



*style 2 dye nye kete kan....air brush dye salute la....


aq pown skunk dah banyak taw n tgk pelbagai jenis modification yang dyorg lakukan....antaranya.....



*ney antara bumper kegilaan la kan....ney lah bumper patinz

aq berniat nak pasang gak tapi fulus x cukup.haha


2 bahagian bumper..tapi ade jugak yang menjadi kegilaan ade yang buat sunroof...ops,double sunroof k....

*amik kaw....double sunroof 2....argh!!!!gila jap


k,ade gak yang buat untuk luaran kete dyorang...kire nye dyorang x kekal kan warna asal kete 2....


































*giler kentang gak kan dyorg ney....aq xtaw la harga keseluruhan modification dyorg wt ney...mahu puluhan ribu gak kot....



menangis siot aq tgk dyorg ney....nak buat kete aq jadik cmtu belum berkemampuan lagik...hehe,aq x sangka lak ade gak antara dyorg ney yang buat hiasan bagi dalaman gak....



*berdarah hidung kawan tgk kete dye ha.....hadoi,nak menangis pown ade,2 lah org cakap kan kalau dah minat x kire ape dah.....


nak buat macam mane kan???x d rezeki lagi nak buat macam ney...tapi papehal pown aq ade lah buat cikit2 dengan kete aq....



*ney je yang aq mampu buat masa ney..hehehe,jadik lah daripada x d pape kan....ney lah keto den....


ok,nak cite cket pasal forum club exora ney....setahu aq no ahli kelab berdaftar dah sampai 16++ da....bangga gak ar dah ramai ahli kelab ney....and FYI...kalau daftar masuk kelab ney,banyak kelebihan yang akan kita dapat...nak suh aq describe mmg sampai esok x sudah...

lupa lak nak bgtaw aq daripada region mane..hehe,aq daripada region center....ok,center region ney aq daripada geng warikh plak....


*ney lah region aq,region ney bukan nye nak tunjuk yang club kitorg ney berpecah belah...tidak sama sekali,ney just bagi kesenangan untuk setiap region beramas mesra dan memperkenalkan ahli baru.....









Friday, 5 October 2012

pelik...


Assalamualaikum warakhmatullah hibarakatuh......ha,nampak x berkat hari jumaat tuh,hehe...x salah kan nak bg salam,padahal kita digalakkan untuk memberi salam apabila bertemu saudara sesama Islam...kita disunatkan memberi salam TETAPI WAJIB bagi kita untuk menjawab nye.....senang kan nak buat pahala...Subhanallah.....

so,point aq kat sini bukan nak cakap tentang hal Islam ney,al-maklum lah aq ney pown bukan nye bagus sangat dalam bab-bab Agama ney tapi orang cakap 2 tahu banyak la jugak tapi belum lah sampai tahap macam Ustaz2 tue.....point nye ary ney aq menulis sebab tadi time aq pegi masjid..biasalah hari jumaat kan..penghulu segala hari,oraang lelaki baligh WAJIB pergi menunaikan solat Jumaat pada waktu zohor....

                      

Tadi aq pergi bertiga ngn ayah n mmbe satu office ngn aq...nek 1 kete je lah kan senang...so,kitorang sampai agak awal la hary ney sebab mase aq sampai 2 x ramai lagi lah orang time 2...sebab khutbah baru nak start,sampai2 je terus la kan aq niat untuk beristiqarah dalam masjid....then dengar lah imam bace khutbah,sekali pasal budget 2013...aq pown memang minat pasal bnde2 cmney....(budak akaun lah katekan)...hehe

Lepas je selesai menunaikan solat jumaat,aq pown nak keluar la daripada masjid 2 kan(sebab nak kena masuk office awal)....so,tengah2 sesak ney then aq sampai lah kat pintu masjid 2,then time aq nak amik kasut aq 2,aq ternampak sorang budak ney dok korek2 something kat bawah rak kasut 2....aq pown plik la...aq tgk je ape dye nak buat,rupa-rupanya dye nak carik selipar dye yang dye sorok kat bawah rak 2...?????aq pown jadik macam pelik gila bapak punya kan.....ape jadah ko g sorok kasut bawah rak????adui,rak kasut 2 ape function dye?????

Kalau pown takot sangat kasut 2 hilang..senang len kali datang masjid bawah solex,x d la ilang dik....x pown kalau nak senang x payah la pakai kasut yang lawa2 g masjid,pegi masjid je kot la dik!!!bukan nak g melaram....memang lah kita selalu cakap kan nak g dating bukan main cantek lagi,tapi klo nak solat selekeh ya amat!!!masalah nye bukan kita boleh pakai kasut time solat,so pakai je lah selipar jepun beli kat kedai 2 ringgit....habis cerita,selipar jepun pown style apee....


Silap2 kalau kita semua just pakai selipar jepun yang kita beli kat kedai 2 hengget 2,masalah kecurian xkan berlaku kot...xtaw plak aq kalau pencurik nak jugak kan.....(ape sengkek sangat pencurik 2??)


*ape2 pown pikir2 kan lah,x d paedah pown pakai kasut lawa2 then hati kita x tenang time solat..elok2 nak timba pahala langsung harem x dapat apee*