Thursday, 11 October 2012

EOCM terbaik....


so,aryney aq nak citer cket pasal dunia permotoran yang baru aq kenali ney lah....eh lupe plak mesti ade antara korang yg xtaw ape maksud EOCM 2 kan???yg dah taw 2 pown aq nak gtaw gak...ade aq kecan??(bak kata anak buah aq...)k,EOCM 2 makna nya Exora Owners Clubs Malaysia....so da taw kire senang lah aq nak shortform kan....ok,aq beli kete exora ney kire2 tawon lepas la..bulan 7,30 hari bulan....aq amik kete exora m-line 1.6 mt plum red....detail aq bg tu..hehe

*ney lah kete aq,mase ney ary first ney.....


dah lepas kire2 5 ke 6 bulan lepas aq pakai kete ney,aq ade pasan la kat sebiji9k kete exora ney tapi time 2 dye tulis EOCI....sekali indon punye la..aq pown try la usha2 tenet ngn tanye kat mmbe2 aq ney.....dalam bulan 12 kot aq jumpe forum pasal EOCM ney..terus aq daftar menjadi ahli forum club....aq ingat x d lah kne wt pape g..rupa nya kne plak beli starter kit untuk menjadi ahli kelab bernombor....so,aq pown carry on je lah kan,bayar rm75 then aq terus dalma masa seminggu aq dapat no ahli aq....EOCM1479....


*ney lah logo rasmi kelab exora...style 2...


aq ingt kalau mpv ney x d la macam kelab kete len yang modified gile2 punye kan...tapi.............meleset terus aq punye andaian....gile2 gak dyorg make-up....



*style 2 dye nye kete kan....air brush dye salute la....


aq pown skunk dah banyak taw n tgk pelbagai jenis modification yang dyorg lakukan....antaranya.....



*ney antara bumper kegilaan la kan....ney lah bumper patinz

aq berniat nak pasang gak tapi fulus x cukup.haha


2 bahagian bumper..tapi ade jugak yang menjadi kegilaan ade yang buat sunroof...ops,double sunroof k....

*amik kaw....double sunroof 2....argh!!!!gila jap


k,ade gak yang buat untuk luaran kete dyorang...kire nye dyorang x kekal kan warna asal kete 2....


































*giler kentang gak kan dyorg ney....aq xtaw la harga keseluruhan modification dyorg wt ney...mahu puluhan ribu gak kot....



menangis siot aq tgk dyorg ney....nak buat kete aq jadik cmtu belum berkemampuan lagik...hehe,aq x sangka lak ade gak antara dyorg ney yang buat hiasan bagi dalaman gak....



*berdarah hidung kawan tgk kete dye ha.....hadoi,nak menangis pown ade,2 lah org cakap kan kalau dah minat x kire ape dah.....


nak buat macam mane kan???x d rezeki lagi nak buat macam ney...tapi papehal pown aq ade lah buat cikit2 dengan kete aq....



*ney je yang aq mampu buat masa ney..hehehe,jadik lah daripada x d pape kan....ney lah keto den....


ok,nak cite cket pasal forum club exora ney....setahu aq no ahli kelab berdaftar dah sampai 16++ da....bangga gak ar dah ramai ahli kelab ney....and FYI...kalau daftar masuk kelab ney,banyak kelebihan yang akan kita dapat...nak suh aq describe mmg sampai esok x sudah...

lupa lak nak bgtaw aq daripada region mane..hehe,aq daripada region center....ok,center region ney aq daripada geng warikh plak....


*ney lah region aq,region ney bukan nye nak tunjuk yang club kitorg ney berpecah belah...tidak sama sekali,ney just bagi kesenangan untuk setiap region beramas mesra dan memperkenalkan ahli baru.....









Friday, 5 October 2012

pelik...


Assalamualaikum warakhmatullah hibarakatuh......ha,nampak x berkat hari jumaat tuh,hehe...x salah kan nak bg salam,padahal kita digalakkan untuk memberi salam apabila bertemu saudara sesama Islam...kita disunatkan memberi salam TETAPI WAJIB bagi kita untuk menjawab nye.....senang kan nak buat pahala...Subhanallah.....

so,point aq kat sini bukan nak cakap tentang hal Islam ney,al-maklum lah aq ney pown bukan nye bagus sangat dalam bab-bab Agama ney tapi orang cakap 2 tahu banyak la jugak tapi belum lah sampai tahap macam Ustaz2 tue.....point nye ary ney aq menulis sebab tadi time aq pegi masjid..biasalah hari jumaat kan..penghulu segala hari,oraang lelaki baligh WAJIB pergi menunaikan solat Jumaat pada waktu zohor....

                      

Tadi aq pergi bertiga ngn ayah n mmbe satu office ngn aq...nek 1 kete je lah kan senang...so,kitorang sampai agak awal la hary ney sebab mase aq sampai 2 x ramai lagi lah orang time 2...sebab khutbah baru nak start,sampai2 je terus la kan aq niat untuk beristiqarah dalam masjid....then dengar lah imam bace khutbah,sekali pasal budget 2013...aq pown memang minat pasal bnde2 cmney....(budak akaun lah katekan)...hehe

Lepas je selesai menunaikan solat jumaat,aq pown nak keluar la daripada masjid 2 kan(sebab nak kena masuk office awal)....so,tengah2 sesak ney then aq sampai lah kat pintu masjid 2,then time aq nak amik kasut aq 2,aq ternampak sorang budak ney dok korek2 something kat bawah rak kasut 2....aq pown plik la...aq tgk je ape dye nak buat,rupa-rupanya dye nak carik selipar dye yang dye sorok kat bawah rak 2...?????aq pown jadik macam pelik gila bapak punya kan.....ape jadah ko g sorok kasut bawah rak????adui,rak kasut 2 ape function dye?????

Kalau pown takot sangat kasut 2 hilang..senang len kali datang masjid bawah solex,x d la ilang dik....x pown kalau nak senang x payah la pakai kasut yang lawa2 g masjid,pegi masjid je kot la dik!!!bukan nak g melaram....memang lah kita selalu cakap kan nak g dating bukan main cantek lagi,tapi klo nak solat selekeh ya amat!!!masalah nye bukan kita boleh pakai kasut time solat,so pakai je lah selipar jepun beli kat kedai 2 ringgit....habis cerita,selipar jepun pown style apee....


Silap2 kalau kita semua just pakai selipar jepun yang kita beli kat kedai 2 hengget 2,masalah kecurian xkan berlaku kot...xtaw plak aq kalau pencurik nak jugak kan.....(ape sengkek sangat pencurik 2??)


*ape2 pown pikir2 kan lah,x d paedah pown pakai kasut lawa2 then hati kita x tenang time solat..elok2 nak timba pahala langsung harem x dapat apee*

Thursday, 20 September 2012

the 7 monders...



peh,tajuk entry nak best kan.....saje je,sebenarnya bukan nye 7 wonder yang pasal piramid,tembok besar china and so whatever 2...ney sebenarnya pasal kita...korang mesty penah dengar cite pasal dalam dunia ney kita ade 7 orang muke yang same kan????kalau xtaw meh aq bgtaw serba sedikit,sebenarnya kita kat dunia ney ade kembar seramai 7 orang...what i know is all over the world...thats mean muke korang maybe ade yang dekat zimbabwe ke mane ke kan...kita mane lah taw..so da taw kan....skunk aq nak share something ney....believe it or not aq dah jumpe muke seorang gadis ney(ayat macam iklan swasta) yang mempunyai muke yang same sama....(bahasa baku) so far kat malaysia je da 5 orang yang aq jumpe jumpa...x cayer????aq ade bukti lah....

*ha,ney la gadis awek nye......comel kan..hehe,da jadik tunang orang kot
dye yang first aq jumpe....



*ha,yang sebelah kiri 2...same kan???ney bukan orang same k,ini individu berbeza k
kalau x caye lantak korang lah...

yang aq pelik,2 orang awek ney dulu same poli,see memang kita xtaw kan kuasa Allah.....
tapi yang sorang ney da pindah poli rase nye....(aq tgk kat fb dye)


*ney lah yang ke-3.....same lagi kan???heyy,what is happening????
dah 3 orang aq jumpe,arrgghhhh so weird
yang dye ney aq jumpe time ade even ape tah..mintak fb tup tup muke same plak...


*another one....ney ade lah cket2 kan..???ke aq je nampak same sama????
whatever lah tapi yang penting aq tgk depan2 memang sebijik sama....
awek ney aq jumpe time g kenduri umah sepupu aq kawen,usha2 dapat nombor je...x dapat nak couple..hahahaha(dah 4 orang)



eh,aq cakap 5 ea tadi????hehe,memang lah 5....hehe,ade lah aq x luper,memang 5 orang pown aq dah jumpe?????asal x caye lagi???x d gambar???nak sangat.....nah hambik la........



*hambik ha yang ke-5...yang depan 2 k,bukan yang belakang 2...hehe,sama lagi kan????what dafuq la kan...5 orang dah weyh....
ney akak tempat aq practical..aq practical kat mane?????yang akak 2 pegang la..hehe



so nowape yang aq dengar banyak la mitos pasal tujuh orang muka kembar kita kan...ad aq dengar kalu jumpe kesemua nye ade salah sorang akan meninggal....ad plak dengar sape yang jumpe 2 yang meninggal...what the he** la,da 5 orang kot,lagi 2,aq baru 20 tawon taw.....xtaw ape nak jadik lagi kan lepas ney....arrghhh!!!!!!lantak la...da kate mitos kan....tapi kalau betol??????????damn.....

*so,pikir-pikir kan lah.....
(aq xnak pikir da,aq doa je x jumpe yang ke 6 dan 7)




sorry kat person2 yang kat atas ney k....sorry upload gambar kat cney...aq memang x d niat ape2 langsung,just want 2 share....pleez jangan marah aq....






Wednesday, 19 September 2012

kisah lalu


korang penah x terasa macam rindu giler baban punye kan....ape?x d....kalau x d pown lantak korang lah...hehe,ayat mintk kaki kan,da tanye pastu wt cmtu..hehe,aq just nak share 1 bnde ney je.....aq rindukan someone,masyaallah sampai x terhingga rindu aq kat dye....walau pun hampir 2 tahun yang lepas kitorang dah break n lost connectin malahan kena belok block kat fb...tahan jelah,walaupun dye wat banyak salah kat aq macam mane pown perasaan sayang aq tetap ade kat dye....now aq dengar dye da nak tunang....tah2 dah tunang......Allahualam....sungguh aq cakap aq memang rindu dye tahap gaban...walaupun dah banyak gadis yang aq kenali tetapi dye jugak tetap kat hati aq...aq xtaw la dye pakai gam ape sampai name dye kat kotak fikiran aq ney masih still kukuh walaupun badai melanda(jiwang plak...aduss)....kalau lah ade jual gam 2 aq nak guna kan plak untuk lekatkan dye ngn aq bia dye x boleh lari lagi dari aq....hmm,rindu sesangat.....
biar lah apee orang nak kate....aq taw dengan berbangkit nye entry ini akan membuat kan ramai yang akan marah dengan aq..tp aq x kesah..aq da x d tempat nak ngadu dah,bile aq ngadu kat dyorang sume mesty ayat dyorang sume same...'ko x payah ingat dye lagi,ko dah lupe ape dye buat kat ko'.....come on lah...ingat senang bg aq ke nak lupe someone yang penah bertakhta dalam hati aq.....hmm,mesty korang nak taw sape kan....

*hehe...dah tentu2 lah bukan dye ney...xkan lah dye nak kat aq kan...haha.
x memasal je upload gambar awek orang...
saje je,aq just secret admire dye je....
x bek kacau awek orang*

ok2,yang ney betol...
|
|
|
|
|
|
|
|
\/
*yang ney baru betol....aq sayang dye,aq rindu dye....sampai bile2
aq xkan luper kot kat dye ney walau ape pown.....
Nur Azrina Bt Zainal....(Arien)


*biar pown korang cakap dye ney pape jelah,tapi x mungkin aq akan lupekan dye ney...nak cakap ape pown lantak korang lah,biar pown buruk kat mata korang tapi tetap yang terbaik di mata aq....*


LOVE IS BLIND










Tuesday, 4 September 2012

membazir


so,pagi tadi x taw la sebab ape aq ter bangun awal pulak kan....ingat da lambat,tapi rupenye awal gler..so,ape nak buat kan da bangun awal so kenelah buat ape yang patot....aq pown pegilah menonton tv di pagi2 hari tue....cte tah pape je....tetibe plak aq ternampak satu sampul surat kat atas kusi umah 2...aq pown amik la then terus bace,rupe2 nye kad jemputan kahwin je kot....bese lah kan kad kahwin tapi apee yang aq pelik 2 bile aq tengok isi nye...mak datuk lawa nye dye punye design,padahal bagi kat orang bese je kot...so bagi aq bnde tu macam membazir sangat....x payah la nak membazir sampai bagi kad yang berwangi-wangian bagai sume...nak buat x salah tapi kalau nak bagi kat membe baik or vip x kesah la...ney sume kad ko buat macam gitu x membazir name nye?????bagi aq lah,ae yang aq nampak kat rumah aq...kad2 jemputan 2 sume just jadik tempat alas kucing makan je kot,x pown cukup bulan bapak aq bungkus pastu jual ngn segala hazanah surat khabar yang bertimbun...x ke membazir???buat sampai 5-6 ringgit last2 jadik tempat alas makan kucing....membazir beb....


kalau pown duit 2 dah banyak sangat x payah lah nak bazir sane sini.....lebih baik simpan buat mase dah kawen nanti....jangan nak pikir orang cakap pasal kite je,mulut orang kita x boleh nak tutup....bak kata orang dulu-dulu cakap jangan sampai umah da siap tapi pahat masih berbunyi.....hutang keliling pinggang....dah tu lepas kawen sok nak bagi anak bini makan ape???makan pasir???batu????memang lah orang cakap udang di sebalik batu pown boleh idup kan???(betol ke???)memang lah,tu udang..ape bini ko besok,anak ko besok udang ke?????pikir la,x payah nak membazir sangat.....

Tuesday, 7 August 2012

tak ade makne.....


bile cakap pasal raye jer...mesti sume ingat pasal hari raya...heyyy!!!banyak lagi lah raya lain...jalan raya,pasar raya,balai raya,jabatan kerja raya....ubat gigi pown ade raiya taw..haha,actually aq pown same dengan je sesapa kan..bile cakap pasal raya je mesti ingat hari raya.....
bile citer pasal raya ney just tinggal bape ary je kan nak raya...hehe,suka2......
haha,pose aq alhamdulillah x d ponteng lagi...hehe,hope korang pown camtu gak lah ye...(except poerempuan)tue pown sebab ade excuses...so boleh la maapkan...
so,td time tengah keje...n keje x banyak sangat aryney,so aq boleh la merayau-rayau main fb,tweet,n berforum....so,aq tengok sume orang just buat macam hari biasa...macam seolah-olah x d pape yang bakal berlaku in this next 2 week....its nothing....masing2 dok sebok cte pasal bnde mengarut....tp td aq terbace satu article pasal puntung berasap kat paper,ade lah sikit2 cte pasal raye..tp 2 pown beratus page pper 2 just setengah page je cte pasal raye....what the hell??????heyy!!!!aq dah x rase lah raya tawonm ney akan same cm raye2 tawon lepas....




pasal ape aq cakap macam tue...banyak sebab nye.....antara sebab nya ialah....
1.tawon ney aq cuti kejap je....raya ke 3 dah kena keje....
2.x dapat balek kampung sebab sume keluarga aq berkumpul kat rumah aq...
3.mmbe2 sume x dapat cuti lame...so,x d lah marathon beraya...
4.tawon ney cipta rekod sebab first raye dah bujang x d awek..haha(x d kene mengena pown)
5.baju raya aq cikit je sebab bajet simpan nak beli kete(walaupun dapat bonus)
6.kelengkapan raye aq nak beli pown rase cam serba salah sebab dah pakai duit sendiri kan....so,beli ape yang patot je...

*ney je lah yang aq boleh senaraikan kot,....ade lagi tapi yang lain sensored..haha 18PL......hehe,



*aq rase memang akan jadik pelik lah raye tawon ney sebab raye aq x terasa sangat.....apasal ek?*


Friday, 3 August 2012

pengalaman baharu

hmm..ary ney dah genap lah 14 ary kite pose kan..???ase cam kejap je...tup tup dah nak rayo..hehe,ingat rayo jo kan...patutnye sedey pose dah nak meninggal kan kite,ney lain pulak ngn kita yang lebih meraikan kedatangan syawal dan seolah olah berharap agar ramadhan habis dengan segera....memang ade segelintir yang menafikan tetapi sikap pihak media elektronik yang sudah menyiarkan lagu raya seawal puasa ke 3....alasan mereka adalah untuk memeriahkan sahaja dan tiada apa2 niat lain.....


dan seperti yang kita semua sedia ketahui bahawa bulan pose ney segala jenis syaitan,iblis dan adik beradik mereka semua digari selama sebulan ini...dan yang menjadi persoalan nye jika ada antara mereka di luar sana yang masih berdegil dan tidak mahu melakukan semua tuntutan Allah,sape yang hasut mereka ataupun sebenarnye merekalah syaitan yang bertopengkan manusia??????????Allahualambissawab.......


dah la...forget it,hehe banyak kot bnde dah jadik time bulan pose ney...aq dah start practical dah sebulan da.....banyak la bnde yang aq belajar dr sini,banyak bnde yang aq x penah tgk aq dapat tgk bnde kt cney...antaranya aq dapat tgk buku tunai besar bapak dye punya pun...selalu aq buat atas ketas A4 je...ney time keje jmpe yang besar bapak punya kan...2 cam tekejut cket...haha,pape hal pown dekat 2 minggu gak aq buat surat peringatan..banyak keje woooo.....naik muak aq buat bnde same je tiap2 ary....tapi apee boleh buat...kita belajar...so terima je lah....


one more things,setelah hampir 4 tawon aq bawak kereta dengan hanya memakai lesen agong sahaja...akhirnya semalam aq telah secara rasminya aq telah mendapat lesen dengan sah nya....dan diluluskan  dengan gayanya oleh jpj tersebut..hahahaah,

*padahal muke aq sebijik cam kat dalam gambar ney takot nye pasal.....

Thursday, 5 July 2012

awek 1 sem

assalamualaikum and hai u all......tajuk x boleh blah kan?awek 1 sem...macam apee je kan...actually bukan apee pown...aq just teringat akan aq punye pengalaman bercinta...haha,bercinta lah sangat kan...cinta monyet lah kata orang tua2 tuh....tp cinta monyet time mase skola je,masuk ipt or da keje dye bukan cinta monyet lagi.....dye dah tukar jadik cinta beruang....sebab apee????sebab nye cinta akan jalan if ade uang(duit)...2 sebab jadi beruang..haha,2 bak kata orang dullu-dululah...bukan aq yang cakap....


whatever la kan.....apee pown x bley aq ney kan....nak story cket,aq ney nak kata playboy 2 x la kan....muka pown x bley blah sangat......tp aq ney bukan nak cte besar tp awek aq x lekat..mesti bertukar setiap sem..apee pown x bley,2 baru masuk ipt...time sekolah x cte g,kalau nak dikire-kire ade cecah puluhan kot....haha,tp aq nak cte time aq kat ipt ney..kalau nak dikire aq skunk baru sem 4 tapi awek aq da 5 kot..haha,cte dye cmney...sebelum aq masuk blaja dlu aq cple ngn dak perak...cple dekat 3 tawon then putus cmtu je sebab nye x wish buffday..haha,yang second ney aq dapat no time aq nak daftar masuk blaja,aq rembat no dye depan mak dye..haha,bawu gentle kan....so,time sem 1 aq cple ngan dye start sem sampai la abis sem....then yang ke tiga time sem 2 aq kenal ngn awek kelantan.....comel boh..haha,tp yg ney aq dapat time tengah2 sem..jmpe kat ym...usha punye usha dapat plak...cple ngam2 1 sem...bukak sem 3 aq dapat plak awek sekampung ngn aq.....(sebenarnya ex membe aq...)haha,apee pown x boleh...aq cple ngn dye pown memang ngam-ngam 1 sem.....aq cple ngn dye start hari first masuk blaja then clash time ary last paper final aq...macam keajaiban berlaku kan..puuiiii keajaiban...suwei....


aq pown xtaw la sampai bila aq nak cmney....now for sem 4 ney ad la sorg ney,tp blom declare lg..hope menjadi lah dengan dye,jangan jadik yang macam lepas2....tp nampak gaya memang cmtu lah jawabnye....hmm,apee la naseb..terima jelah.....
sampai ary ney aq terpikir,sampai bile aq nak macam ney,sampai bila aq asyik nak bertukar awek je kan...macam mane kalau lepas kawen nanti?xkan aq nak keje nye kawwen cerai aje....

*tp aq percaya Allah dah tetapkan jodoh aq and aq just belom jumpe and i will never give up to find it.....

Tuesday, 5 June 2012

berhabuk......

fuhhhhhhhh.......pergh,gila lah,berabuk dah aq punya belog ney...haha,mane x nye kan dah berapa abad aq x update...dok sebok ber fb dan tweet je..haha,apee pown x boleh kan,naseb lah sebab sekarang tengah bzy,bukan bzy sebab keje or stdy,bzy dok sebok nolong abang aq dengan perniagaan dye...kadang kena tolong ikut dye wiring lagi,mane ngn my dad mintak tolong jage pkok tebu dye lagi..hadoi...keje aq nolong jelah,haha pape pown aq x kesah sebab aq ske je wt kje cmtu..yang x syok bile x ade gaji jelah..haha,skunk sume pkir pasal gaji je kan.....



ha,kat cney aq nak cakap something yang agak best la 'kot' sebab semalam aq x sengaja lah ter dengar perbualan antara mak aq ngn mmbe dye sedang bergosip..hehe,beselah orang pmpuan(dalam hati aq)...aq x sengaja dengar sebab aq tengah syok men lappy aq tetiba mak cik 2 datang terus gosip...aq pown tadah je lah....tp sebenarnya bagus jugak aq dengar sebab gosip dyorg pasal menantu...yg mak cik 2 duk sibuk cerita  pasal menantu dye yg malas nak wt kje,pastu dok malu2 ngn family dye...aq dengar kan aje...tup2 mak aq masuk cakap menantu dye pown same je 2x5....terkejut aq....haha,tp wt muka slumber je lah..haha.
dan2 aq terpikir time 2 jugak,'camne lah nanti bini aq?????'sebab kebanyakan awek2 aq sume nye jenis cover2 depan mak aq,dan2 aq terus terpikir nak carik awek yang mesra alam...yang jenis masyuk dengan family aq....haha,tp ntah la x jmpe lg kot.....bia lah dlu....tp aq lpe nak update kat akak aq yg kom kawen 2...lpe nak bgtaw kt dye..haha.....


*masih mencari siapa lah gerangan orang yang mempunyai ciri2 tersebut.....