Wednesday, 19 June 2013

Demam Oh Demam!!!!!!!!

Fuuuhhhhhhhh.........mak ai berabuk dah kan blog aq ney,setelah  beberapa lame aq x update dan setelah mendapat mandat oleh ibu dan bapak aq....cehh,da macam ape kne bermandat bagai....haha,saje buang tebiat sambil pikir2 idea ape aq nak tulis kat aq nye blog,tp masalah nye lambat sangat ha idea nak sampai.....maybe nak kne seru dulu baru nak sampai kot,phuiiii!!!!!!!haa,seru jap......”hai mambang tanah,mambang api,mambang laut,mambang angin,mambang mabuk minum brandy” hahahaha kemarilah kau wahai idea......(khurafat betol lah pulak.....)dah2,kembali ke pangkal jalan.....


So,aryney sebenarnya aq nak share sikitlah dengan korang semua serba sikit pasal masalah yang melanda di kalangan remaja masakini.....ok,seperti yg korang taw la kan skunk ney tengah hebat demam ape….cepat teka  demam ape?????ape,demam cinta???bukan…..demam bola pown bukan…..demam H1N1 lagi lah bukan……haaa,demam yang melanda remaja masakini ialah demam robot……hahahha,robot ijau yang kecik petak 2……ANDROID lah…..

Haaaa,aq berani jamin lah yang hampir 75% atau lebih remaja masa kini memiliki android 2….(termasuklah aq….)kwang….kwang….kwang…..haha,android ney dah macam hidup dyorang lah kan,sehari x maen android 2 x boleh agaknye….menggigil 1 badan bile x dapat men android….x yah g jauh2 la,aq tgk dalam umah sewa aq ney je hampir semua budak dalam umah aq ney pakai android,aq soraang je yang setia pakai phne murah,pakai phone baling anjing…hahahha,bukan xnak pakai,aq ade galaxy tab tp aq x ske pakai sebab besar sangat lah,menyemak je aq nak bawak sana-sini…macam poyo plak kang orang len cakap,kalau pempuan x p lah dyorg bawak guni g jenjalan so boleh sumbat ape je dalam 2..silap2 dyorang bawak desktop g kuwa….haha(gurau je)

Yang jadik masalah nye kat sini bukan ape lah kan,aq tgk dyorang kena topup ary2 sebab nak main internet,bayangkan kalau topup 5 hengget sehari semata nak main whatsapp la,twitter la,fb la and now yg paling baru men we chat….hadoi pening kepala aq bile tgk dyorang ney…tp sebab duit dyorg lantak lah,x pakai duit aq pown….asalkan dyorg bahagia lantak pi sama dya lah….kikikiki


Nak jadi kan cite lah kelmarin aq ade lah beli majalah lawak kampus dari episode 1 sampai bape tah,maklum lah pakai BB1M..hehe,bukan salah guna ok tp buku rujukan aq sume dah beli then ade lebih beli lah majalah nak hilang stress….phui stress,so bile dah beli kena lah bace kan,aq bace lah buku lawak kampus 2,lawak kampus 2 memang international punye lawak la…wa salute sama lu keith…..dalam lawak kampus 2 pown sume dah cite pasal android and dari situ kite dah boleh assume kan macam mane demam android ney melanda minda golongan remaja kita ney…


Aq x kesah kalau nak pakai android ney,tp sebenarnya masalah besar bagi Negara kita ney sebab ape aq cakap macam tue,sebab nye bile setiap kali aq g kuwa makan ngan sume membe umah aq ney,g kedai makan pown masing-masing wat hal sendiri,maen phne memasing and macam x endah kat orang len…sebok dok men whatsapp padahal budak yg dye whatsapp 2 depan mate je kot,tegur je lah…..so,kat situ dah Nampak kan yang akan berlaku kurang komunikasi secara tidak langsung mungkin akan mengurangkan tahap keyakinan seseorang tersebut.ok,coba  imagine kan lah dyorang yang hebat men android ney aq tengok setiap kali dah men memang akan lupe dunia terus….so,nak bagi contoh kat sini bile aq kena buat presentation whatever lah kan,bile suh bg penerangan kat depan bukan men liat memasing nak becakap….padahal suh bg greetings jee pown bukan susah mane….tp kalau suh try awek kat we chat peh bukan men lagi care approach kan……siap sampai kadang x benti becakap jee…..pelik betol aq tengok kan….

X salah kalau nak men android tapi kena ade had lah kan,jangan sampai ianya akan mendatangkan masalah yang besar pada masa akan dating…..


*so,pikir-pikir kan lah dan jangan sebab benda 2 negara kita akan mundur sebab kurang komunikasi dan keyakinan…..ingatlah,remaja yang bagaimana yang dimahukan kerajaan untuk mentadbir Negara pada masa akan datang……aq x salah kan sesapa dalam hal ini…this is just my 2cent idea….*


Challow…….

No comments:

Post a Comment